субота, 10. март 2012.

Novi incidenti u Makedoniji, apel za smirivanje strasti

SKOPLJE – U Makedoniji su se tokom protekle noći dogodili novi međuetnički incidenti, dok zvaničnici, političari i međunarodni predstavnici zahtevaju da se počinioci privedu pravdi i apeluju na smirivanje strasti.

MUP je saopštio da su se prošle noći dogodila još dva incidenta, jedan u naselje Đorče Petrov u Skoplju gde je dvojicu mladića makedonske nacionalnosti napala grupe Albanaca, i pritom su pretučeni drvenim i metalnim predmetima tako da su završili u Urgentnom centru. Incident u toku noći je registorvan i u multietničkom Tetovu, gde su trojica napadača pretukla 17-godišnjaka.

Policija je od jutros pojačala kontrolu gradskih autobusa u Skoplju, a vidljivo je policijsko prisustvo i na autobuskim stanicama.

Nakon serije međuetničkih incidenata u autobusima javnog prevoza u Skoplju, u kojima je povređeno desetak osoba, tridesetak osoba je pozvano na informatini razgovor u policiju ali još nije podneta nijedna prijava jer se čeka da žrtve prepoznaju razbojnike.

O incidentima je danas vanredno raspravljao parlamentarni Komitet za odnose među zajednicama.

Članovi Komiteta iz opozicione stranke Albanaca DPA napustili su sednicu nakon žustre rasprave sa članovima tog tela iza vladajućih stranaka.

Kako su rekli, ne žele da učestvuju u maskaradi i optužili su vladajuće stranke da su odgovorne za incidente.
izvor: Tanjug

Нема коментара:

Постави коментар