субота, 19. фебруар 2011.

Otkrivena tajna muške ćelavosti

Konačno je otkrivena tajna muške ćelavosti, a dobra je vijest da bi za taj problem u dogledno vrijeme mogao biti pronađen lijek

Stručnjaci tvrde da su otkrili uzrok ćelavosti kod muškaraca. Kako kažu, nije riječ samo o nedostatku kose, nego o proizvodnji rasta nove kose. Dakle, kose ima, ali je toliko slaba da je nevidljiva golim okom. Tim stručnjaka navodi da se problem krije u matičnim stanicama koje su odgovorne za proizvodnju nove kose.

Ova otkrića mogla bi dovesti do konačnog pronalaska rješenja za problem koji muči mnoge muškarce. Stručnjaci se nadaju da će uspjeti osmisliti kremu koja će se nanositi na glavu, a njezina će uloga biti poboljšanje rada matičnih stanica pri rastu kose.

'Iako je problem u matičnim stanicama, ipak je dobra vijest da ih ima dovoljno i da se može poboljšati njihov rad', istaknuo je dr. George Cotsarelis koji je vodio istraživanje. Najnovije vijesti zasigurno su obradovale mnoge muškarce koji se muče s problemom ćelavosti, za koji dosad nije pronađeno adekvatno rješenje.



izvor: portal.hr

Нема коментара:

Постави коментар